X

Συριακή μουχαμάρα

Το εθνικό μας απόσταγμα συντονίζεται με το "ολυμπιακό πνεύμα", φλερτάροντας με μεζέδες απ όλον τον κόσμο. Κάρι, σούσι, τάκος, φαλάφελ, γκούλας κοντράρουν το ούζο και το ερωτεύονται κεραυνοβόλα.

Υλικά

Υλικά (Συνταγή από το εστιατόριο «Πλόες»)

1 κιλό πιπεριές Φλωρίνης, μέτρια καυτερές

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

1 φλιτζ. ξίδι βαλσάμικο

100 γρ. φρυγανιά τριμμένη

100 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο

50 γρ. ψίχα καρυδιού

2 κ.σ. χυμός ροδιού (γκλάσο ροδιού Κουκουβίτη)

Αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή

Ψήνουμε στα κάρβουνα τις πιπεριές Φλωρίνης μέχρι να αλλάξουν χρώμα.

Κατόπιν, τις ξεφλουδίζουμε όσο είναι ζεστές και τις ψιλοκόβουμε με μαχαίρι.

Ανακατεύουμε καλά σε πολυμίξερ τις πιπεριές μαζί με το ελαιόλαδο, το ξίδι βαλσάμικο, το γκλάσο ροδιού, το κρεμμύδι, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι, την σπασμένη ψίχα καρυδιού και την τριμμένη φρυγανιά, μέχρι να πάρουμε μια ομοιογενή κρέμα.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές