X

Αγγινάρες ωμές λαδολέμονο

Τα μεσημεριανά γεύματα στο ύπαιθρο αποτελούν δελεαστική προοπτική για τις ημέρες που έρχονται. Γεύσεις από την ελληνική γη, συνδυασμένες με τα πρώτα αρώματα της άνοιξης.

Υλικά

Υλικά

10 μέτριες αγκινάρες

Λεμόνι

225 γρ. παρθένο ελαιόλαδο

11Ο γρ. φρέσκο χυμό λεμονιού

1 σκελίδα σκόρδο

1 κουτ. του γλυκού μουστάρδα Ντιζόν

Αλάτι και μαύρο πιπέρι.

Παρασκευή

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, ώστε να μείνουν μόνον οι «καρδιές» τους και τα τρυφερά εσωτερικά φύλλα.

Τις αλείφουμε με λεμόνι και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες, τις οποίες βουτάμε κατευθείαν σε νερό με λεμόνι.

Χτυπάμε το ελαιόλαδο με το χυμό του λεμονιού.

Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το σκόρδο και το αλατοπίπερο.

Ρίχνουμε τη σάλτσα στις αγκινάρες και αφήνουμε 15 λεπτά πριν σερβίρουμε.

Παραλλαγή του σεφ Δημ.

Μπληζιώτη

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές