Υλικά
Υλικά (για 3 κομμάτια)
1 φλιτζ. ρύζι μπασμάτι
2 κ.σ. νερό
1/4 φλιτζ. σταφίδες ξανθές
1/4 φλιτζ. κουκουνάρια
1/4 φλιτζ. βούτυρο
1/2 κιλό ξερός μπακαλιάρος
Πιπέρι
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
1/2 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
Παρασκευή
Ξαρμυρίζουμε τον μπακαλιάρο, αλλάζοντας πολλές φορές το νερό σε διάστημα 24 ωρών.
Κόβουμε από το ψάρι γεωμετρικά κομμάτια.
Σοτάρουμε στο βούτυρο τα κουκουνάρια και τις σταφίδες, προσθέτουμε το νερό και βράζουμε το ρύζι, μέχρι να μειωθεί το νερό.
Αφήνουμε το ρύζι να κρυώσει Αναμιγνύουμε τον μπακαλιάρο με το λεμόνι και το μαϊντανό και προσθέτουμε αρκετό πιπέρι.
Σχηματοποιούμε το ρύζι, προσθέτουμε τον μπακαλιάρο, αφού πρώτα τον έχουμε πιέσει και ανακατέψει με ένα πιρούνι.