Υλικά
Υλικά (για 8 άτομα)
24 γυαλιστερές
1 φλιτζ. τσαγιού σελινόριζα, ψιλοκομμένη
2 κρεμμύδια μικρά, πολτοποιημένα
1 ποτήρι κρασιού λάδι (περίπου 120 γρ.)
1 ποτήρι νερού λευκό, ξηρό κρασί (περίπου 150γρ.)
Το ξύσμα από τη φλούδα 2 πορτοκαλιών, ανακατεμένο με 2 κ. γ. ζάχαρη
1/2 ποτηράκι, του λικέρ Grand Marnier (περίπου 30-40 γρ.)
1 κ.σ. μηλόξιδο
Χυμός από ένα πορτοκάλι
1 κ.σ. κορν φλάουερ
Αλάτι, πιπέρι χονδροαλεσμένο/τριμμένο
Παρασκευή
Ζεματάμε τις γυαλιστερές σε λίγο καυτό νερό για να ανοίξουν.
Σε μια βαθιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια.
Μόλις ροδίσουν, ρίχνουμε μέσα τις γυαλιστερές.
Τις αφήνουμε για 2 λεπτά και τις αποσύρουμε.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα κομματάκια της σελινόριζας.
Σβήνουμε με το άσπρο κρασί και το ξιδάκι.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ξύσμα πορτοκαλιού με τη ζάχαρη, το χυμό και το κορν φλάουερ.
Όταν τα υγρά της κατσαρόλας μειωθούν στο μισό, προσθέτουμε και το περιεχόμενο του μπολ, ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να βράσουν.
Όταν αρχίζει να πήζει και είναι έτοιμο, προσθέτουμε τις γυαλιστερές.
Το αποσύρουμε και σερβίρουμε όσο είναι ζεστό, αφού προσθέσουμε το πιπέρι και όσο αλάτι χρειάζεται.
Προσοχή
Αν ο χυμός του πορτοκαλιού είναι πολύ γλυκός, προσθέτουμε και μισό λεμόνι.