Υλικά
Υλικά (για 2 άτομα)
1 στήθος κοτόπουλου
2 κ.σ. σόγια
1 κ.γ. σησαμέλαιο
1 κ.γ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. άσπρο πιπέρι
4 κ.γ. κορνφλάουρ
2 κομματάκια μικρού σκόρδου
Λίγη πιπερόριζα (τζίντζερ)
100 γρ. ξερά κρεμμύδια
100 γρ. καλαμποκάκι
100 γρ. φέτες μπαμπού
60 γρ. καρότα
60 γρ. μπιζέλια
120 γρ. μανιτάρια
Παρασκευή
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομματάκια και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Βάζουμε τη σόγια και το πιπέρι και τα αφήνουμε μισή ώρα περίπου.
Κατόπιν προσθέτουμε 4 κουταλιές φυτικό λάδι και τα τσιγαρίζουμε.
Τα στραγγίζουμε από το λάδι και τα αφήνουμε.
Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε μικρά κομματάκια σε σχήμα κύβου.
Βάζουμε τα καρότα σε βραστό νερό και τα αφήνουμε 2 λεπτά, κατόπιν τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε μια κουταλιά λάδι στο wok, προσθέτουμε το σκόρδο και το τσιγαρίζουμε λίγο.
Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά και τα ανακατεύουμε για 2 λεπτά.
Μετά, τοποθετούμε και το κοτόπουλο, τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε μια κουταλιά σούπας κορνφλάουρ και νερό.
Δοκιμάζουμε τη γεύση, και αν δεν είναι αρκετά αλμυρή, προσθέτουμε λίγη σόγια.
Τέλος, τα αδειάζουμε στο πιάτο και ρίχνουμε από πάνω τα ψημένα κάσιους.
" Μην αλλάξετε τα κάσιους με φιστίκι αράπικο, θα δυστηχήσει το κοτόπουλο από τη λιπαρότητα του" - Ζοανγκ Ζαο Γκουι