Υλικά
Υλικά
Ορτύκια
2 κ.σ. σόγια σος
2 κ.σ. ξανθή ζάχαρη
3 κ.σ. τσίλι σος
1 κ.σ. ψιλοκομμένη ρίζα τζίντζερ
1 κ.σ. σέρι ή μπράντι
1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
2 κ.σ. σογιέλαιο
2 κ.σ. σησαμέλαιο (προαιρετικώς).
Παρασκευή
Κόβουμε τα ορτύκια στα δύο.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
Περιχύνουμε τα ορτύκια με τη μαρινάδα και τα αφήνουμε μια νύχτα στο ψυγείο.
Την επομένη, τα περνάμε σε καλαμάκι και τα ψήνουμε για 5-6 λεπτά από κάθε μεριά, αλείφοντας τα με τη μαρινάδα, για να μην στεγνώσουν.