Υλικά
Υλικά για 4 άτομα
300 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
100 γρ. αρνίσιος κιμάς
100 γρ. χοιρινός κιμάς
2 αβγά
Λίγο ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι
Λίγο πιπέρι
½ κ.γλ. μουστάρδα σε σκόνη
2 ½ κ.σ. πάπρικα
¾ ποτηριού σναπς ουίσκι
Λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 καρότα τριμμένα
2 μεγάλα κρεμμύδια, τριμμένα και σοταρισμένα
Ψωμάκια χάμπουργκερ
4 φύλλα μαρουλιού
12 φέτες μπέικον
4 φέτες τυρί τσένταρ πορτοκαλί
2 ντομάτες
Λίγη κέτσαπ
Λίγη παρμεζάνα τριμμένη
Παρασκευή
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τους κιμάδες, το αβγό, το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι, τη μουστάρδα, την πάπρικα, το ουίσκι, το μαϊντανό, το καρότο και το κρεμμύδι Αφήνουμε το μίγμα να «ξεκουραστεί» για 1 ώρα ξεσκέπαστο.
Πλάθουμε μπιφτέκια διαμέτρου 15 εκατ.
και τα ψήνουμε στο φούρνο.
Κόβουμε το ψωμί στη μέση, το ψήνουμε στο φούρνο ώσπου να ροδίσει, το αλείφουμε με κέτσαπ και το «χτίζουμε» με το μαρούλι, την ντομάτα, το μπιφτέκι, το τυρί τσένταρ, τρεις φέτες μπέικον, ψημένες, και την τριμμένη παρμεζάνα.