Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
4 μπούτια πάπιας χωρίς το κόκαλο
Για τη μαρινάδα
Χυμός από 3 πορτοκάλια
100 γρ. σόγια σος
10 κόκκοι πιπέρι
1/2 αστεροειδές γλικάνισο
1 φύλλο δάφνη
1 κρεμμύδι ξερό
100 γρ. ελαιολαδο
Για το γκλασάρισμα
50 γρ. μαρμελάδα σύκο
Αποξηραμένα δαμάσκηνα
Για τη σαλάτα μήλου
1 πράσινο μήλο
1 μήλο Τριπόλεως
Λίγο σέλερι
1/2 μαραθόριζας
Λίγος δυόσμος
1 ροζ γκρέιπφρουτ
2 πορτοκάλια
Λίγος χυμός λεμόνι
Λίγο ξύσμα λάιμ
Χρόνος παρασκευής 45΄
Εκτέλεση
Πολτοποιείτε όλα τα υλικά της μαρινάδας στο μπλέντερ, τα μεταφέρετε σε ένα μπολ και μαρινάρετε τα μπούτια της πάπιας για 12 ώρες.
Στη συνέχεια, τα ψήνετε στο γκριλ του φούρνου, στους 180°C για 12-14 λεπτά.
Στο μεταξύ, χτυπάτε τη μαρμελάδα σύκο με τα δαμάσκηνα στο μπλέντερ και σκεπάζετε με το μείγμα το πάνω μέρος από τα τέσσερα μπούτια.
Τα βάζετε για λίγο στο γκριλ μέχρι να γκρατιναριστούν και να καραμελώσει η μαρμελάδα.
Ψιλοκόβετε ομοιόμορφα όλα τα υλικά της σαλάτας, τα περιχύνετε με το χυμό του λεμονιού και σερβίρετε στο ίδιο πιάτο με την πάπια.