Υλικά
Υλικά
1/2 κιλό βύσσινα χωρίς κουκούτσι
4 κουταλιές ζάχαρη
50 γρ. κουκουνάρι
Ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 κ.σ. κανέλλα
1 κιλό χυμό από φρέσκα βύσσινα
Αραβικές πίτες
Παρασκευή
Σάλτσα βύσινο
Βράζουμε τα φρέσκα βύσσινα μέσα στο χυμό του βύσσινου, προσθέτοντας 4 κουταλιές ζάχαρη και ανακατεύοντας καλά μέχρι να πάρουμε μια πηχτή σάλτσα.
Κεμπάπ
Πλάθουμε το κρέας σε μπαλάκια μεγέθους βερίκοκου, τα περνάμε στο μεταλλικό σουβλάκι και τα ψήνουμε στα κάρβουνα.
Για να σερβίρουμε, τοποθετούμε στην πιατέλα το αραβικό ψωμί που έχουμε κόψει σε μεγάλα τετράγωνα, περιχύνουμε με τη μισή σάλτσα, προσθέτουμε το κεμπάπ και το αρτύζουμε με λίγη ακόμη σάλτσα βύσσινου.
Σκορπίζουμε καβουρδισμένα κουκουνάρια και πασπαλίζουμε όλο το πιάτο με κανέλα και μαϊντανό.
Ένα cult πιάτο, αποκλειστικότητα της χαλεπινής κουζίνας.
Τα λεπτά, ξινούτσικα, πεντανόστιμα βύσσινα της περιοχής παρέχουν το γλυκόξινο, μια ιδέα πικρό φόντο στο κεμπάπ: ένα οριεντάλ αριστούργημα ισορροπιών.