X

Irish stew

Σε έναν κόσμο όπου μέχρι και η μπουκιά υφίσταται τη δικτατορία του στιλ, καταφεύγουμε –καιρού επιβάλλοντος– σε γεύσεις που ζεσταίνουν την καρδιά με την αφοπλιστική τους αμεσότητα. Πληθωρικά σε αρώματα, χορταστικά και βελούδινα σε υφή, σας παρουσιάζουμε τα πιάτα-αρχέτυπα που συγκέντρωσαν γενιές και γενιές γύρω από το τσουκάλι. Μη διστάσετε στιγμή…

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

1,5 κιλό αρνίσιος σβέρκος ή ωμοπλάτη

1 ρέβα (το κοντινότερο αντίστοιχο στο turnip)

4 κρεμμύδια

4 καρότα

3 πράσα

1 αρωματικό μπουκέτο (θυμάρι, μαϊντανός, φύλλο δάφνης)

Αλάτι, μαύρο πιπέρι

6 πατάτες

100 γρ. άσπρο λάχανο

1 κ.σ. Worchestershire sauce

1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 λίτρο μπίρα Guinness

Παρασκευή

Καθαρίζουμε το κρέας από το λίπος και από τα κόκαλα, αν χρειάζεται.

Το κόβουμε σε μεγάλους κύβους και αφήνουμε τα κόκαλα στην άκρη.

Βάζουμε το κρέας σε μια κατσαρόλα και σκεπάζουμε με κρύο αλατισμένο νερό.

Αφήνουμε να βράσει και μετά σουρώνουμε.

Πλένουμε το turnip, τα κρεμμύδια, τα καρότα και τα πράσα και τα κόβουμε σε κομμάτια σε μέγεθος μπουκιάς.

Τα τοποθετούμε σε μια άλλη κατσαρόλα με το κρέας, τα κόκαλα και το μπουκέ γκαρνί (μπουκέτο αρωματικών) και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Καλύπτουμε με την μπίρα και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 60 λεπτά, φροντίζοντας να αφαιρούμε κάθε λίγο τον αφρό.

Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια, τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν για άλλα 30 λεπτά.

Πλένουμε και κόβουμε σε φέτες το άσπρο λάχανο.

Το ρίχουμε στην κατσαρόλα κατά τα 5 τελευταία λεπτά του μαγειρέματος.



Αφαιρούμε τα κόκαλα και το αρωματικό μπουκέτο, ρίχνουμε τη Worcestershire sauce και στο τέλος ρίχνουμε και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Η ιρλανδέζικη μαύρη μπίρα ταιριάζει με όλα και είναι η εθνική μπίρα των Ιρλανδών: την προσθέσαμε στο Irish stew για να το κάνουμε ακόμη πιο ιρλανδέζικο…

Επίσης...

3 πρωτότυπα γλυκά με καρότο

Βγες από τα συνηθισμένα και δοκίμασε τρία νόστιμα γλυκά που έχουν πρωταγωνιστή το καρότο.

3 συνταγές για νόστιμες σούπες βελουτέ

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές που θα βρείτε εντός για ελαφριές και θρεπτικές σούπες βελουτέ.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 ωραίοι μεζέδες για την παρέα

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές και μοιράσου τες με φίλους.

3 νόστιμες συνταγές με παντζάρια

Δοκιμάστε τις παρακάτω παρασκευές με παντζάρι.

3 συνταγές για να αγαπήσεις την αγκινάρα

Δες εντός τρεις συνταγές με το μάλλον παρεξηγημένο λαχανικό.

Ποιος είπε ότι τα κέικ είναι μόνο γλυκά;

Δοκίμασε αυτές τις τρεις εύκολες συνταγές για αλμυρά κέικ.

3 σούπες λαχανικών για cosy γεύματα

Όσο ο καιρός χειμωνιάζει, η ανάγκη για μια ζεστή και θρεπτική σουπίτσα γίνεται... επιτακτική!

Τρεις πλούσιες συνταγές για να βάλεις το μπρόκολο στη διατροφή σου

Διίστανται τα γούστα για αυτό το λαχανικό, όμως με αυτές τις συνταγές μάλλον θα αλλάξουν γνώμη και οι πλέον διστακτικοί.

3 πολίτικες συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.

Σαλάτες με ιδιαίτερους συνδυασμούς

Σύκο-προσούτο, κουνουπίδι-μπρικ ή πορτοκάλι με φέτα; Όποια κι αν διαλέξεις, θα γίνει εύκολα ο σταρ του τραπεζιού.

Πείνασες; Δες 3 μακαρονάδες που τις φτιάχνεις σε 30 λεπτά

Ντομάτα, βασιλικός, παρμεζάνα, σπανάκι, κοτόπουλο και ντοματίνια είναι οι πρωταγωνιστές των τριών εύκολων συνταγών που θα βρεις εντός.

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.