Υλικά
Υλικά
1 κιλό πατάτες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
8 αβγά
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε τις πατάτες.
Έπειτα από πέντε λεπτά, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αλάτι.
Διατηρούμε τη θερμοκρασία υψηλή και ανακατεύουμε τις πατάτες για να μην κολλήσουν.
Όταν μαλακώσουν, τις στραγγίζουμε και τις αφαιρούμε από το τηγάνι, αδειάζοντας και όλο το λάδι σε ένα σκεύος.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε τις πατάτες, ανακατεύοντας συνέχεια.
Καρυκεύουμε κατά βούληση.
Ζεσταίνουμε λίγο από το λάδι που στραγγίξαμε στο τηγάνι και μόλις κάψει, ρίχνουμε το μείγμα.
Ανακατεύουμε για να μην κολλήσει το μείγμα μας και στρογγυλεύουμε τα άκρα της τορτίγιας με μια σπάτουλα.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε την τορτίγια να σφίξει σιγά σιγά.
Όταν φουσκώσει, την αναποδογυρίζουμε σ’ ένα πιάτο και την ξαναρίχνουμε στο τηγάνι μέχρι να ροδίσει (για ένα λεπτό περίπου).