X

Μoqueca de camarao

Ένα πιάτο δεν εξάπτει ποτέ την οφθαλμολαγνεία μας τόσο, όσο όταν αχνίζει στην οθόνη… Οι γεύσεις διατηρούν με το «πανί» τη σχέση που είχαν οι Ιδέες του Πλάτωνα με τον πραγματικό κόσμο: όσο πιο μακρινές φαντάζουν, τόσο περισσότερο τις ποθείς. Με δεδομένο ότι ο μήνας των Όσκαρ μάς ανοίγει την όρεξη, διερευνούμε το σινεμά της Γεύσης και τις γεύσεις του Σινεμά, φέρνοντας κάποια διαχρονικά κινηματογραφικά εδέσματα στην κουζίνα μας. Στην 3D εκδοχή τους

Υλικά

Υλικά για 4 άτομα

1 1/2 κιλό μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες

4 λάιμ (το χυμό)

1 κουτί γάλα καρύδας

2 μεσαία κρεμμύδια

3 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες

4 ντομάτες: 3 χοντροκομμένες, 1 σε φέτες

2 μεγάλες κόκκινες, γλυκές πιπεριές, 1 ψιλοκομμένη, 1 σε φέτες

1 μικρή πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη

1 ματσάκι φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκομμένο

Ελαιόλαδο

1 κ.σ. σουσαμόλαδο

Αλάτι

Παρασκευή

Μαρινάρετε τις γαρίδες στο χυμό από τα λάιμ.

Καλύψτε τον πάτο ενός μεγάλου τηγανιού με λάδι.

Σε μεσαία προς ψηλή θερμοκρασία σοτάρετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το σκόρδο, τις χοντροκομμένες ντομάτες, τις ψιλοκομμένες πιπεριές, το τσίλι και το κόλιαντρο, μέχρι το κρεμμύδι γίνει διάφανο.

Αλατίστε.

Προσθέστε τις γαρίδες και καλύψτε με τις φέτες κρεμμυδιού, ντομάτας και πιπεριάς.

Περιχύστε το γάλα καρύδας, προσθέστε το σουσαμόλαδο και σιγοβράστε μέχρι οι γαρίδες να γίνουν ροζ.

Σερβίρετε τις γαρίδες πάνω σε ρύζι Jasmine.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές