Υλικά
Υλικά
2 μπουκάλια ξίδι
2 μπουκάλια soy sauce
180 ml sake
180 ml mirin
2 πορτοκάλια
1 φύλλο kombu
2 χούφτες hanakatsuo (αν δεν βρείτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μικρά τηγανητά ψαράκια ή δύο κουταλιές hondashi).
Παρασκευή
Ανακατεύουμε το ξίδι, τη soy sauce, το sake, το mirin και το hanakatsuo.
Κόβουμε τα πορτοκάλια στη μέση και τα βάζουμε στο μίγμα ως έχουν (δεν τα στύβουμε).
Από πάνω βάζουμε το kombu.
Αφήνουμε για 1 εβδομάδα (εκτός ψυγείου) και το στραγγίζουμε.
Η ponzu sauce είναι έτοιμη.