Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
1 κιλό αρνίσιο μπούτι σε κύβους
2 μεγάλα κρεμμύδια
Ελαιόλαδο
Κόκκινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
Κουρκουμάς
Κόλιαντρο ξερό, κοπανισμένο
Αλάτι, κόκκινο πιπέρι
4 αβγά
Παρασκευή
Φτιάχνουμε μεγάλα σουβλάκια και τα ψήνουμε στη σχάρα.
Στη μέση του ψησίματος (αφού έχουν πάρει χρώμα, αλλά έχουν ακόμα το αίμα τους) τα βγάζουμε από τη φωτιά.
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε κρεμμύδι με αρκετό λάδι, βγάζουμε το κρέας από τα σουβλάκια και το προσθέτουμε μαζί με ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά, κουρκουμά, κόλιαντρο σε κόκκους και αλάτι.
Το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 30 λεπτά.
Σερβίρουμε με ρύζι basmati και προσθέτουμε πάνω από το ρύζι ένα τηγανητό αβγό με λίγο κόκκινο πιπέρι.
Ghazni: Πόλη στο Αφγανιστάν, φημισμένη για το αρνίσιο κρέας της.
Karahi: Μεγάλο ταψί, τηγάνι.
Κύριο πιάτο, παραδοσιακό, μοιάζει στη γεύση με το δικό μας «κοκκινιστό».