Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
1 κιλό φιλέτο φρέσκου ξιφία
5 πορτοκάλια (χυμός)
1 λεμόνι (χυμός)
1 τζίντζερ ψιλοκομμένο
15 κόκκοι κόκκινο, γλυκό πιπέρι
15 κόκκοι πράσινο, γλυκό πιπέρι
1 κ.σ. μαντζουράνα
20 φυλλαράκια φρέσκια λουίζα (από γλάστρα)
1 φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο
1/2 φλιτζ. του τσαγιού λάδι τρούφας
Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Παρασκευή
Κόβουμε τον ξιφία σε πολύ λεπτές φέτες (όπως τον καπνιστό σολομό).
Σε τάπερ χτυπάμε το λάδι, το χυμό πορτοκαλιού, το χυμό λεμονιού, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Τέλος, τοποθετούμε ένα ένα τα κομμάτια του ξιφία.
Βάζουμε το τάπερ κλειστό στο ψυγείο για περισσότερες από δύο ώρες, ώστε να "ψηθεί" και να αρωματιστεί καλά το ψάρι.
Σερβίρουμε μαζί με μαρινάδα και αν θέλουμε στάζουμε λίγο ακόμα λάδι τρούφας.
Τρούφα: Το πιο λουσάτο μανιτάρι με το μαυλιστικό του, δυνατό, άρωμα δίνει με τη μια κύρος στα μενού.
Στη μορφή μάλιστα του ελαιόλαδου, αρωματισμένου με μαύρη τρούφα, n απρόσιτη υψηλότητα της έχει εκδημοκρατιστεί.
Άσε που πολλές φορές την προτιμάμε για την αρωματική της σιγουριά από κομμάτια ταλαιπωρημένης άοσμης τρούφας.