X

Aστακός με σοκολάτα

Κόκκινο ή μπλε, με δαγκάνες ή κεραίες, το ευγενές θαλασσινό θριαμβεύει στις κατσαρόλες όλου του κόσμου. Μικρά μυστικά πρακτικής ιχθυολογίας με μεγάλο γευστικό εκτόπισμα και υπέροχες συνταγές απ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης

Υλικά

Υλικά για 2 άτομα

1 μεγάλος ελληνικός αστακός, ζωντανός

3-4 κουταλιές παρθένο ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κουταλάκι ρίγανη

1 κουταλάκι θυμάρι

2 φύλλα δάφνης

40 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

20 καβουρντισμένα αμύγδαλα

2-3 κλωναράκια φρέσκος μαϊντανός

2-3 παξιμάδια

1/2 κουταλάκι άσπρο πιπέρι

4 κουταλιές νερό ή ζωμός ψαριών

Λίγη πάπρικα

Λίγο σαφράν, αλάτι

Εκτέλεση

Κόβουμε το ζωντανό αστακό σε μεγάλα κομμάτια και αφήνουμε το αίμα να στραγγιστεί σε ένα πιάτο.Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, μαζί με τη ρίγανη, το θυμάρι και τη δάφνη.

Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα κομμάτια του αστακού για να σοταριστούν για 4-5 λεπτά, γυρίζοντάς τα συνέχεια.

Χτυπάμε τη σοκολάτα, το αίμα του αστακού, τα αμύγδαλα, το μαϊντανό, τα παξιμάδια, και λίγο άσπρο πιπέρι στο γουδί, μέχρι να γίνουν ένα λείο μίγμα.

Το αραιώνουμε λιγάκι με νερό και ρίχνουμε λίγη πάπρικα και σαφράν.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C.

Τοποθετούμε τον αστακό σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί και τον περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Τον ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου ή μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Σερβίρουμε αμέσως.

Συνταγή εμπνευσμένη από το βιβλίο Mediterranean Seafood, του Alan Davidson.

Συνταγή εμπνευσμένη από το βιβλίο Mediterranean Seafood, του Alan Davidson.

Επίσης...

3 συνταγές με σταρ το μπαρμπούνι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές για ωραία μπαρμπούνια.

Δοκιμάστε αυτές τις νόστιμες συνταγές με γαρίδες

Δείτε εντός 3 νόστιμες και εύκολες συνταγές με το αγαπημένο θαλασσινό.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές με σολομό

Το αγαπημένο ψάρι σε τρεις ιδιαίτερες εκδοχές.

3 συνταγές για υπέροχες σουπιές

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές με σουπιές.

3 συνταγές με μπακαλιάρο

Εντός θα βρεις τη συνταγή για τον αγαπημένο μπακαλιάρο σκορδαλιά αλλά κι ακόμη δύο νόστιμες προτάσεις.

3 συνταγές με καβούρι

Τολμήστε τις τρεις πρωτότυπες συνταγές που θα βρείτε εντός.

3 εύκολες συνταγές για ωραίο γαύρο

Μαρινάτος, στον φούρνο ή πλακί; Η επιλογή είναι δική σας.

Για τους λάτρεις του τόνου

Πλάι σε σπαγγέτι ή κοχυλάκια ή και μέσα σε πιτάκι, ο τόνος είναι πάντα μια ωραία προσθήκη στη διατροφή μας.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.