Υλικά
Υλικά για 4 άτομα
4 πράσα
50 γραμ. βούτυρο
150 γραμ. κρέμα γάλακτος
1/2 λίτρου ζωμός από κότα (φυσικός, χωρίς αλάτι)
3 ώριμα αβοκάντο
50 γραμ. άνηθος, ψιλοκομμένος
2 τρυφερά αγγούρια
20 μίσχους ψιλοκομμένο σχοινόπρασο (τσάιβς)
4 πατάτες, κομμένες σε κύβους
Παρασκευή
Βράζουμε τις πατάτες σε λίγο νερό - ίσα να σκεπαστούν - κομμένες σε κύβους, προσθέτουμε τα πράσα ψιλοκομμένα, αφού προηγουμένως τα έχουμε σοτάρει με λίγο βούτυρο για να ξανθίνουν.
Όταν βράσουν όλα μαζί καλά - περίπου 10 λεπτά - προσθέτουμε το ζωμό κότας, το ένα αγγούρι, κομμένο σε κύβους (χωρίς τα κουκούτσια) και τον άνηθο.
Βράζουμε για άλλα 20 λεπτά σε σιγανή φωτιά.
Αφού κρυώσει το μίγμα, το περνάμε από το μπλέντερ.
Καθαρίζουμε τα δύο αβοκάντο και ρίχνουμε την ψίχα τους στην γυάλα του μπλέντερ, μαζί με την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι.
Βάζουμε τη σούπα στο ψυγείο και τη σερβίρουμε παγωμένη.
Την γαρνίρουμε με στενόμακρες, λεπτές φέτες αβοκάντο (το τρίτο), το άλλο αγγούρι, ψιλοκομμένο με τη φλούδα του, λίγη κόκκινη πιπεριά (για χρώμα), άνηθο και τσάιβς.
Τέλειο πάγωμα: 12 ώρες.