X

Sauce bearnaise

Η εστιατορική τάση είναι σαφής: η κρεατοφαγία είναι της μόδας. Η νέα φυλή των Μeaters βάζει το κρέας στη σωστή gastro-πολιτική του θέση, καταφε-ρόμενη εναντίον κλασικών λαθών της ταβερνομαθούς κρεατολαγνείας. Πώς θα εντοπίσετε ένα αξιόλογο κομμάτι κρέατος; Πώς θα απολαύσετε το πλέον απαιτητικό εν τη απλότητί του έδεσμα; Με τι θα το συνοδεύσετε; Aνακαλύψτε την gourmet διάσταση μιας αρχέγονης τροφής.

Υλικά

Υλικά

3 κ.σ. ξίδι από κρασί

5 κόκκοι μαύρου πιπεριού

1 μικρό φύλλο δάφνη

½ κρεμμύδι (μικρό, προτιμητέο ένα eschalot), ψιλοκομμένο

1 κλωναράκι ταραγκόν, συν 1 κ.γλ. ψιλοκομμένο ταραγκόν

150 γρ. ανάλατο βούτυρο

1 κρόκος από μεγάλο αυγό

Aλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Παρασκευή

Βάλτε το ξίδι, τους κόκκους πιπεριού, τη δάφνη, το κρεμμύδι και το κλωνάρι ταραγκόν σε ένα κατσαρολάκι και αφήστε να πάρει το μείγμα μια βράση.

Μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε μέχρι να μειωθεί το υγρό σε μία κουταλιά σούπας.

Στραγγίξτε σε ένα μπολ.

Λιώστε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.

Βάλτε τον κρόκο σε ένα μπολ και ανακατέψτε το μειωμένο μείγμα ξιδιού, κατόπιν προσθέστε λίγο λίγο το λιωμένο και ζεστό βούτυρο ανακατεύοντας συνέχεια όπως σε μια μαγιονέζα.



Όταν το μείγμα αποκτήσει τη σύσταση μιας μαγιονέζας, ανακατέψτε το ψιλοκομμένο ταραγκόν, αλατίστε και πιπερώστε με μέτρο.

Η bearnaise είναι η φινετσάτη απάντηση των Γάλλων στην comfort gravy των les rosbifs, όπως αποκαλούν τους Άγγλους.


Επίσης...

Ομελέτα με Ντομάτα και Λουκάνικο

Η συνταγή για ομελέτα με λουκάνικο και ντομάτα.

Αυγά με Κιμά και Σπανάκι

Αν έχεις πάει στην Πόλη, θα έχεις διαπιστώσει ότι αυτό το πιάτο είναι από τα αγαπημένα της τούρκικης κουζίνας.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Σουφλέ με Σπανάκι, Ντομάτα και Φέτα

Ένα από τα νοστιμότερα σουφλέ, γλυκό και πικάντικο χάρη στη φέτα, ελληνικό και κοσμοπολίτικο μαζί.

Η Μακαρονάδα-Ομελέτα

Βράσαμε παραπάνω μακαρόνια ή οτιδήποτε άλλο σε πάστα και μας περίσσεψαν; Δεν τα πετάμε. Την επομένη θα τα κάνουμε ένα καινούριο φαγητό στο άψε σβήσε.

Τάρτα με Σάλτσα Ντομάτας και Τηγανητά Αβγά

Μια τάρτα για όλες τις ώρες, από το πρωινό μέχρι το σνακ ή το τραπέζι των καλεσμένων.

Τηγανητό Ψωμί με Αυγό

Τραγανό τηγανητό ψωμί, τυρί που λιώνει και πάνω του ένα αυγό.

Σουφλέ με Γραβιέρα και Σύκα

Ένα πρωτότυπο και εύκολο γλυκό σουφλέ.

Σουφλέ με Βλίτα και Χοντρό Μακαρόνι

Η συνταγή για σουφλέ με βλίτα και χοντρό μακαρόνι.

Σουφλέ με Πιπεριές, Ντομάτες και Μπέικον

Η συνταγή για σουφλέ με πιπεριές, ντομάτες και μπέικον.

Σουφλέ με Πατάτες και Μελιτζάνες

Η συνταγή για σουφλέ με πατάτες και μελιτζάνες.

Το Σουφλέ "Χωριάτικη Σαλάτα"

Πώς θα φτιάξεις ένα τέλειο σουφλέ με γεύση χωριάτικης σαλάτας.

Σουφλέ με Κολοκυθάκια, Τυριά και Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις σουφλέ με κολοκυθάκια με τυριά και γιαούρτι.

Σουφλέ Πατάτας με Γεύση Παστουρμά

Πικάντικο σουφλέ για μερακλήδες.