Υλικά
Υλικά (για 3 1/4 φλιτζάνια, περίπου)
1 κ.σ. φιστικέλαιο
1/4 του φλιτζ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.γλ. σκόρδο, πολύ ψιλοκομμένο
1 1/2 κ.σ. curry, σε σκόνη
1 κ.γλ. πιπέρι καγιέν, σε σκόνη
1/2 κ.γλ. καβουρντισμένο κόλιαντρο, σε σκόνη
1/8 κ.γλ. καβουρντισμένο κύμινο, σε σκόνη
1/4 φρέσκος ανανάς, ξεφλουδισμένος, καθαρισμένος, κομμένος σε κομμάτια και μετά περασμένος από το μπλέντερ (3/4 του φλιτζ., περίπου)
1/3 του φλιτζ. φρέσκος χυμός ανανά
3 ντομάτες, μαυρισμένες στο γκριλ, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
2 κ.γλ. σκούρα καστανή ζάχαρη
1 κ.γλ. φρέσκος χυμός τζίντζερ (τον παίρνουμε πιέζοντας τα κομμάτια του τζίντζερ με το εργαλείο που λιώνουμε το σκόρδο)
4 μπανάνες (1/2 κιλό περίπου), ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μικρούς κύβους (2 φλιτζ., περίπου)
Παρασκευή
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη σκόνη curry, το πιπέρι καγιέν, το κόλιαντρο και το κύμινο, και τα σοτάρουμε όλα μαζί ε μέτρια φωτιά, επί 5 λεπτά, ανακατεύοντάς τα κάθε τόσο.
Προσθέτουμε το λιωμένο ανανά, το χυμό ανανά, τις ντομάτες, τη ζάχαρη και το χυμό του τζίντζερ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 10 λεπτά, ώσπου το μίγμα να πήξει.
Το αφήνουμε να κρυώσει, το αδειάζουμε σε μια γαβάθα και προσθέτουμε τις μπανάνες, «διπλώνοντας» τες μέσα στο μίγμα.
Σερβίρεται με: Ρύζι (σε curry χωρίς κρέας), αρνί ή γίδα, και φυσικά με τραγανά ινδικά poppadums ή ζεστά ψωμάκια naan.