Υλικά
Υλικά (για 5 άτομα)
1 κιλό μοσχάρι (σε κομματάκια)
250 γρ. κολοκύθα κίτρινη (σε κύβους)
100 γρ. ρύζι
100 γρ. ελαιόλαδο
4 πατάτες (σε κύβους)
3 ντομάτες (σε κομμάτια)
2 πιπεριές (σε κομμάτια)
2 μήλα (σε κύβους)
2 κρεμμύδια (σε ροδέλες)
1 σκελίδα σκόρδο
1 κομμάτι σέλερι
1 φύλλο δάφνης
Από 1 κ.γλ. θυμάρι, μαντζουράνα, μαϊντανό (όλα φρέσκα)
25 cl λευκό ξηρό κρασί
15 cl ζωμός κρέατος
Αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Παρασκευή
Σοτάρουμε το κρέας στο λάδι Μαγειρεύουμε ξεχωριστά ντομάτες και πιπεριές, μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Όταν μαγειρευτούν για λίγο, προσθέτουμε κρέας, σέλερι, βότανα, δάφνη.
Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το κρασί.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για μία ώρα.
Προσθέτουμε μετά μήλα, κολοκύθα και πατάτες και τα μαγειρεύουμε για 20 λεπτά ακόμη, ρίχνοντας λίγο λίγο το ζεστό ζωμό.
Βράζουμε ξεχωριστά το ρύζι σε αλατισμένο νερό και το προσθέτουμε στο κρέας.
Σερβίρουμε μέσα σε αδειασμένη κολοκύθα, που την έχουμε στεγνώσει για λίγο στο φούρνο.
Οι Αργεντινοί σερβίρουν την carbonada τους μέσα σε πορτοκαλί κολοκύθα.
Οι εντυπωσιακές παρουσιάσεις συνηθίζονται τέτοιες μέρες στη Λατινική Αμερική.