X

Τournedos Rossini

Τα 10 καλύτερα εστιατόρια της Πρωτεύουσας εκμυστηρεύονται τις νοστιμότερες σπεσιαλιτέ τους στο «ΕΥ». Φορέστε Χρυσό Σκούφο και μαγειρέψτε ονειρεμένα μενού για τους φίλους σας. Πριν όμως ρίξετε… χρυσόσκονη στην κουζίνα σας, προγραμματίστε επιτόπου δοκιμή για να ξέρετε τι κάνετε… Πλήρεις οδηγίες χρήσεως, ρεστοράν και συνταγών, για να κάνετε το όνειρο πραγματικότητα.

Υλικά

Υλικά (για 2 άτομα)

2 τεμάχια καρδιάς φιλέτου (220 γρ.το καθένα)

150 γρ. σάλτσα ντεμί-γκλας

100 γρ. φουαγκρά φρέσκο

60 γρ. φουαγκρά φρέσκο, αλεσμένο

60 γρ. βούτυρο γάλακτος

30 γρ. ελαιόλαδο

2 φέτες ψωμί λευκό

75 γρ. κρασί κόκκινο

15 γρ. κονιάκ

10γρ. τρούφα (προεραιτικά)

Αλάτι και πιπέρι

Παρασκευή

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την ντεμί-γκλας, το αλεσμένο φουαγκρά και το κόκκινο κρασί.

Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας την συνέχεια, έως ότου μείνει μισή, και την κρατάμε.
Σε ένα άλλο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί βάζουμε τα φιλέτα να ψηθούν από όλες τις μεριές, προσθέτοντας στο τέλος του ψησίματος 10 γρ.

από το βούτυρο γάλακτος.

Ανάλογα με τις προτιμήσεις μας, το φιλέτο μπορεί να είναι μπλε, σενιάν ή μέτριο, ποτέ όμως καλοψημένο.

Παρουσίαση
Βάζουμε τα πιάτα να ζεσταθούν, κόβουμε το ψωμί σε στρογγυλή φόρμα και το βάζουμε στο γκριλ του φούρνου μέχρι να ροδίσει το τοποθετούμε στο πιάτο και από πάνω βάζουμε το φιλέτο.

Συγχρόνως, σε δυνατή φωτιά, τοποθετούμε το μίγμα φουαγκρά - ντεμί-γκλας - κρασί, προσθέτουμε το βούτυτο και το κονιάκ και τα αφήνουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντάς τα, έως ότου το μίγμα τους δέσει σε μια παχύρρευστη σάλτσα.

Σε ένα άλλο τηγανάκι τύπου τεφάλ, κόβουμε το φρέσκο φουαγκρά σε τέσσερις φέτες και το αφήνουμε να ροδίσει για 15 δευτερόλεπτα από κάθε μεριά τοποθετούμε το ένα κομμάτι πάνω στο φιλέτο και δίπλα στο φιλέτο το άλλο κομμάτι.

Συμπληρώνουμε το πιάτο με τη γαρνιτούρα λαχανικών της αρεσκείας μας, που θα πρέπει υποχρεωτικά να περιλαμβάνει και πατάτες σοταρισμένες στο βούτυρο.

Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στο φιλέτο, στο φουαγκρά και γύρω από το πιάτο, και σερβίρουμε.

Μαγειρικά τρικ
• Επειδή η παρασκευή της ντεμί¬γκλας είναι μια χρονοβόρα διαδικασία που μπορεί να κρατήσει και 7 ώρες, ιδού μια ευκολότερη, έξυπνη λύση: Αγοράζουμε έτοιμη ντεμί-γκλας από τα σουπερμάρκετ.

Πριν φτάσουμε στο τελικό στάδιο ετοιμασίας της σάλτσας, αφαιρούμε το βούτυρο από το τηγάνι που ψήσαμε το φιλέτο ξύνουμε τους καραμελωμένους χυμούς από το τηγάνι και «σβήνουμε» με λευκό κρασί ή ένα ποτηράκι του λικέρ κονιάκ μόλις πάρουμε αυτή την «πρώτη» σάλτσα, προσθέτουμε την ντεμί-γκλας και τα υπόλοιπα υλικά.
• Ειδικά για τους χρόνους ψησίματος του κρέατος από κάθε πλευρά: με 1 30", σενιάν: με 2 30", μέτριο με 4, καλοψημένο.


Vardis
Σκορ: Με 15,5/20* και 2 σκούφους, φιγουράρει στη 2η θέση της χρυσής λίστας.


Επίσης...

3 συνταγές για να αγαπήσεις την αγκινάρα

Δες εντός τρεις συνταγές με το μάλλον παρεξηγημένο λαχανικό.

Ποιος είπε ότι τα κέικ είναι μόνο γλυκά;

Δοκίμασε αυτές τις τρεις εύκολες συνταγές για αλμυρά κέικ.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 σούπες λαχανικών για cosy γεύματα

Όσο ο καιρός χειμωνιάζει, η ανάγκη για μια ζεστή και θρεπτική σουπίτσα γίνεται... επιτακτική!

Τρεις πλούσιες συνταγές για να βάλεις το μπρόκολο στη διατροφή σου

Διίστανται τα γούστα για αυτό το λαχανικό, όμως με αυτές τις συνταγές μάλλον θα αλλάξουν γνώμη και οι πλέον διστακτικοί.

3 πολίτικες συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.

3 σαλάτες με ιδιαίτερους συνδυασμούς

Σύκο-προσούτο, κουνουπίδι-μπρικ ή πορτοκάλι με φέτα; Όποια κι αν διαλέξεις, θα γίνει εύκολα ο σταρ του τραπεζιού.

Πείνασες; Δες 3 μακαρονάδες που τις φτιάχνεις σε 30 λεπτά

Ντομάτα, βασιλικός, παρμεζάνα, σπανάκι, κοτόπουλο και ντοματίνια είναι οι πρωταγωνιστές των τριών εύκολων συνταγών που θα βρεις εντός.

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.