Υλικά
Υλικά
1 κιλό αρνάκι
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
3 κ. σ. ελαιόλαδο
1 ποτηράκι κρασί άσπρο
700 γρ. σπανάκι φρέσκο
2 αυγά, 2-3 ζουμερά λεμόνια
Αλάτι και πιπέρι
Παρασκευή
Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι και όταν ζεσταθεί προσθέτουμε το αρνάκι και το κρεμμύδι και τα τσιγαρίζουμε ελαφρά.
Σβήνουμε το φαγητό με το κρασί και το αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.
Προσθέτουμε νεράκι και αφήνουμε το κρέας να βράσει.
Στο μεταξύ, καθαρίζουμε και πλένουμε τα σπανάκια και τα ζεματίζουμε, για μια στιγμή μόνο, σε βραστό νερό.
Όταν το κρέας μαλακώσει, προσθέτουμε το ζεματισμένο σπανάκι και το αφήνουμε να βράσει μαζί με το κρέας για λίγο.
Προσοχή να μην παραβράσει.
Ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
Χτυπάμε τα αυγά να αφρατέψουν λίγο και προσθέτουμε το λεμόνι.
Ανακατεύουμε.
Παίρνουμε με μια κουτάλα ζουμί από την κατσαρόλα που βράζει και το ρίχνουμε λίγο λίγο μέσα στο μίγμα αυγά-λεμόνι, χτυπώντας ζωηρά.
Συνεχίζουμε να ρίχνουμε στα αυγά βραστό ζουμί, μέχρι το μίγμα να κάψει τότε το αδειάζουμε διαμιάς στην κατσαρόλα και το κουνάμε καλά.
Δεν σκεπάζουμε το φαγητό όσο είναι ζεστό, γιατί θα «κόψει».
Σημ.: Εάν μαγειρέψετε όλο το μενού, οι ποσότητες είναι για 6-8 άτομα.
Εάν μαγειρέψετε μεμονωμένα κάθε συνταγή, είναι για 4 άτομα.
Οι συνταγές αυτές ανήκουν στους κυρίους Γ.
Αναστασάκη, Χρ.
Βενέρη και Γ.
Λάππα, και είναι από αυτές που έφτιαξαν οι ίδιοι, στη διάρκεια των Σεμιναρίων για την Κρητική Παραδοσιακή Κουζίνα.