Υλικά
Υλικά
Μους ρεβιθιών
500 γρ. αποφλοιωμένα ρεβίθια
2 μεγάλα κρεμμύδια
70 ml ελαιόλαδο
4 κ.σ. ξίδι κορινθιακής σταφίδας
200-250 ml φρέσκο, παστεριωμένο γάλα
Κουνέλι
1 κουνέλι (χωρισμένο σε κομμάτια από το χασάπη)
5 μεγάλα κρεμμύδια
160 ml ελαιόλαδο
2 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη ή 1 κ.σ. ξερή (την οποία όμως θα προσθέσουμε αργότερα)
Χυμός 2 λεμονιών
4 κ.σ. απαλή μουστάρδα καλής ποιότητας
Παρασκευή
Μους ρεβιθιών
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια για πέντε μόνο ώρες.
Τα βάζουμε να βράσουν.
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο.
Μόλις μαλακώσουν καλά τα ρεβίθια, τα σουρώνουμε και τα αναμιγνύουμε με τα κρεμμύδια.
Αλατοπιπερώνουμε και περνάμε το μίγμα από το μπλέντερ, προσθέτοντας όσο κρύο γάλα χρειαστεί για να πολτοποιηθούν στο μίξερ.
Προσθέτουμε το ξίδι και διατηρούμε τη μους, τον πουρέ αυτό ζεστό, σε μπεν μαρί.
Κουνέλι
Σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα κομμάτια του κουνελιού και αφήνουμε το κρεμμύδι να κολλήσει στον πάτο, φροντίζοντας να γυρνάμε μόνο το κρέας, πάνω από τα κολλημένα κρεμμύδια.
Το κρέας θα πρέπει να ροδίσει τόσο, που να μπορεί να τσιμπηθεί με μια οδοντογλυφίδα.
Σβήνουμε με το λεμόνι και προσθέτουμε 1 ποτήρι (2 μεγάλες κουτάλες σερβιρίσματος) ζωμό κρέατος, κάνοντας το φαγητό να τσιτσιρίσει.
Το αφήνουμε για 4-5 λεπτά, πάντα γυρίζοντας το κρέας στην κατσαρόλα, και αδειάζουμε όλο το περιεχόμενό της μέσα σε ένα ταψί του φούρνου, ξύνοντας ότι έχει απομείνει στον πάτο.
Φροντίζουμε το κρέας να είναι πάνω από τα κρεμμύδια.
Ρίχνουμε τη φρέσκια ρίγανη (αν χρησιμοποιήσουμε τριμμένη, τη ρίχνουμε προς το τέλος του ψησίματος) και 2 ολόκληρα, ακαθάριστα, αλλά πλυμένα, κεφάλια σκόρδο, ελαφρά χτυπημένα.
Ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο στους 200°CC, για 20 λεπτά.
Αν η σάρκα του κουνελιού παραμένει σκληρή, στην αρχή ψήνουμε σκεπασμένο με λαδόκολλα.
Βγάζουμε το κρέας από το φούρνο, το κρατάμε ζεστό και πολτοποιούμε τα κρεμμύδια.
Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο και προσθέτουμε τη μουστάρδα.
Η σάλτσα αυτή θα πρέπει να είναι παχύρρευστη, για να πάει πάνω από τη μους χωρίς να την αραιώσει.
Αν παραείναι πηχτή, την αραιώνουμε με λίγο ζωμό κότας n κρέατος.
Βάζουμε το κρέας στο κέντρο του πιάτου, στρώνουμε κυκλικά τη μους του ρεβιθιού, και σε ένα δεύτερο κύκλο τη σάλτσα.
Περιχύνουμε τη μους με λίγη σάλτσα και ραντίζουμε το κουνέλι με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.