Υλικά
Υλικά
4 μεγάλα στρείδια
40 cl άσπρο κρασί
40 cl άσπρο ξίδι
30 γρ. βούτυρο κομμένο σε φέτες
40 γρ. θαλασσινό αλάτι
60 cl ελαιόλαδο
4 κ.σ. φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Φλούδα από ένα πορτοκάλι ψιλοκομμένη
Αλάτι, πιπέρι, καγέν
Βότκα με λάιμ
40 cl Βότκα
4 λάιμ (τη φλούδα και το χυμό)
4 κ.σ. ζάχαρη
Παρασκευή
Φτιάνουμε πρώτα το beurre bIanc.
Σε χαμηλή φωτιά, σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια 20 cI λάδι μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίχνουμε το κρασί και το ξίδι.
και σε μέτρια φωτιά αφήνουμε να βράσει, μέχρι να μην υπάρχει σχεδόν καθόλου υγρό.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, και ανακατεύουμε καλό το βούτυρο στο μίγμα των κρεμμυδιών.
Περνάμε το μίγμα από ένα ψιλό σουρωτήρι και μετά προσθέτουμε τη φλούδα από πορτοκάλι, το αλάτι και το πιπέρι.
Σε ένα μίξερ, βάζουμε το μαϊντανό και το υπόλοιπο λάδι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το μίγμα λείο.
Κατόπιν, ρίχνουμε το αλάτι αναδεύοντας.
Πλένουμε τα στρείδια και τα ανοίγουμε.
Βάζουμε στο καθένα μια καλή κουταλιά από το buerre bIanc και γρατινάρουμε κάτω από ένα γκριλ μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρουμε τα στρείδια πάνω στο μίγμα από το «πράσινο» αλάτι.
Βότκα με λάιμ
Ανακατεύουμε το χυμό των λάιμ με τη ζάχαρη.
Ρίχνουμε το μίγμα και τις φλούδες στη βότκα και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε το κοκτέιλ στο ψυγείο για 3-4 μέρες.