Υλικά
Υλικά
1,5 κιλού μπούτι αρνιού, κομμένο σε κύβους των 2,5 εκ.
Σκόρδο
2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
Φύλλα λεμονιάς
125 ml γάλα
4 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
250 γρμ. αποξηραμένα βερίκοκα
Μικρά κρεμμύδια
Για τη μαρινάδα
125 ml ξίδι
60γρμ. κάρι
30 γρμ. μαρμελάδα βερίκοκο
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
Φύλλα δάφνης
Ψιλοκομμένες καυτερές πιπεριές
Αλάτι
Εκτέλεση
Αρωματίζουμε ένα βαθύ πιάτο, τρίβοντάς το με σκόρδο και βάζουμε μέσα το κρέας, κομμένο σε μικρούς κύβους, (όπως στα σουβλάκια).
Αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε με το κρεμμύδι και φύλλα λεμονιάς.
Πασπαλίζουμε με τη μαύρη ζάχαρη και περιχύνουμε με το γάλα.
Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι την επομένη.
Την επομένη, φτιάχνουμε τη μαρινάδα βάζοντας σε μια κατσαρόλα το ξίδι, το κάρι, τη ζάχαρη, τη μαρμελάδα και αλάτι.
Αφήνουμε να βράσει γύρω στα 5 λεπτά, μέχρι να πήξει λίγο και απομακρύνουμε από τη φωτιά.
Όταν η μαρινάδα κρυώσει, προσθέτουμε μερικά φύλλα δάφνης και ψιλοκομμένες καυτερές πιπεριές.
Περιχύνουμε το κρέας με τη μαρινάδα και το αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για μια μέρα.
Φτιάχνουμε τα σουβλάκια, εναλλάσσοντας στα ξυλάκια το κρέας, κομματάκια λίπους, αποξηραμένα βερίκοκα (που έχουμε αφήσει πρωτύτερα να φουσκώσουν για λίγο σε νερό) και ολόκληρα μικρά κρεμμύδια.
Ψήνουμε στη σχάρα.
Σημείωση: Το αρνί μπορεί να αντικατασταθεί με χοιρινό.