Υλικά
Υλικά για 4-6 άτομα
6-7 ντομάτες ώριμες σφιχτές και ψιλοκομμένες
2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
1 φλιτζ. αλεύρι ή λίγο περισσότερο (ανάλογα με το πόσο ζουμερές είναι οι ντομάτες)
1 κουτ. τσαγιού μπέικιν πάουντερ
Λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τις ντομάτες από τους σπόρους, τις ψιλοκόβετε και τις αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν.
Θα χρειαστείτε δύο φλιτζάνια περίπου.
Κατόπιν τις ανακατεύετε με τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά.
Αναμειγνύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
Το ρίχνετε, σε μικρές ποσότητες, στο μείγμα της ντομάτας μέχρι να σφίξει και να γίνει ομοιογενές.
Ζεσταίνετε άφθονο λάδι.
Παίρνετε μία κουταλιά από το μείγμα και τη ρίχνετε στο καυτό λάδι.
Συνεχίζετε έτσι τηγανίζοντας τους κεφτέδες μέχρι να ροδίσουν.
Τους βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τους περνάτε από απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν από το λάδι.