Υλικά
Υλικά για 8-10 άτομα
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 ½ κιλό κολοκύθα κίτρινη
4 κουτ. σούπας βούτυρο
4 κουτ. σούπας σιμιγδάλι
1 φλιτζ. ζάχαρη
200 γρ. καρυδόψιχα χοντροσπασμένη
3-4 κουτ. σούπας σταφίδες ξανθιές
1 κουτ. σούπας κοφτή κανέλα
¾ φλιτζ. καλαμποκέλαιο
Ζάχαρη άχνη και κανέλα για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Κόβετε την κολοκύθα σε κομμάτια και τα τρίβετε στο χοντρό τρίφτη.
Τα μεταφέρετε σε σουρωτήρι, τα τρίβετε με τα χέρια για να βγουν τα υγρά τους και τα αφήνετε να στραγγίσουν τελείως.
Είναι προτιμότερο να έχετε κάνει αυτήν τη διαδικασία από την προηγουμένη.
Ζεσταίνετε το βούτυρο και διαλύετε το σιμιγδάλι ανακατεύοντάς το με ξύλινο κουτάλι.
Προσθέτετε την τριμμένη κολοκύθα τα καρύδια, τις σταφίδες, τη ζάχαρη και την κανέλα και ανακατεύετε τη γέμιση.
Χωρίζετε τα φύλλα στη μέση και στρώνετε ένα σε λαδωμένο ταψί.
Συνεχίζετε με τα υπόλοιπα απλώνοντάς τα σταυρωτά με τις άκρες τους να εξέχουν.
Τα λαδώνετε ένα ένα.
Αδειάζετε τη γέμιση στο ταψί, γυρίζετε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα και καλύπτετε την πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα λαδωμένα και αυτά, γυρίζοντας τις άκρες προς τα μέσα.
Χαράζετε την πίτα, την αλείφετε με ελαιόλαδο και την ψήνετε για 1 ώρα περίπου.
Τη σερβίρετε πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη και κανέλα.