X

Κολιοί πλακί

Υλικά

Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό κολιοί σε χοντρές ροδέλες

Χυμό 1 λεμονιού

4 κρεμμύδια μέτρια κομμένα σε δακτυλίδια

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

5 ντομάτες ώριμες

2 ντομάτες σε ροδέλες

½ φλιτζ. κρασί λευκό ξηρό

2-3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.

Στρώνετε τις φέτες του ψαριού σε ένα ταψί, τις περιχύνετε με το λεμόνι και τις αλατοπιπερώνετε.

Τις αφήνετε να μαριναριστούν για 30΄.

Ζεματίζετε για λίγα λεπτά τις 4 ντομάτες σε βραστό νερό, τις ξεφλουδίζετε, αφαιρείτε τους σπόρους και τις ψιλοκόβετε.

Μαραίνετε τα κρεμμύδια στο μισό λάδι, προσθέτετε τις ντομάτες, το κρασί, λίγο αλατοπίπερο και τα βράζετε για 30 περίπου.

Περιχύνετε με τη σάλτσα τα ψάρια, απλώνετε πάνω σε κάθε ροδέλα ψαριού μια ροδέλα ντομάτας και πασπαλίζετε με το μαϊντανό.

Ψήνετε τους κολιούς για 35΄-40΄περίπου.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές