Υλικά
Υλικά για 4 - 5 άτομα
1 κοτόπουλο 1½ κιλό περίπου, σε μερίδες
Μισό κιλό λάχανο τουρσί
Τρία τέταρτα του φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι ντοματάκια ψιλοκομμένα κονσέρβας
1 ½ φλιτζάνι ρύζι
3 φλιτζάνια ζωμό από την κότα που έβρασε
1 κουτ. σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζετε σε κατσαρόλα το κοτόπουλο με νερό τόσο όσο να το σκεπάζει, αλάτι, πιπέρι και το βράζετε, μέχρι να μαλακώσει.
Σοτάρετε το κρεμμύδι στο λάδι, προσθέτετε το ρύζι και συνεχίζετε το σοτάρισμα.
Ρίχνετε τα ντοματάκια, τον ζωμό κότας, το κοτόπουλο και το λάχανο.
Βράζετε το φαγητό, μέχρι να απορροφηθούν όλοι οι χυμοί και προς το τέλος, προσθέτετε τον δυόσμο, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.