Υλικά
Υλικά για 4 άτομα
8 αβγά
¾ φλιτζ. ελαιόλαδο
5-6 ντομάτες φρέσκες ώριμες τριμμένες στον τρίφτη ή
400γρ. ντοματάκια αποφλοιωμένα κονσέρβα
200 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη
1 πρέζα ζάχαρη
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζετε σε ένα τηγάνι τις ντομάτες με το ελαιόλαδο, το αλάτι και τη ζάχαρη.
Σπάτε τα αυγά μέσα σε ένα μπολ (να μείνουν ολόκληρα ).
Όταν η σάλτσα έχει πιει τους χυμούς της, ρίχνετε τα αβγά στο τηγάνι και αμέσως αρχίζετε να τα σπάτε με ξύλινο κουτάλι κάνοντας κινήσεις μπρος πίσω (όχι κυκλικές γιατί θα γίνουν ομελέτα), για να σχηματίσουν κίτρινες και άσπρες τουφίτσες ανάμεσα στην ντομάτα.
Όταν τα αβγά πήξουν αρκετά, προσθέτετε τη φέτα και την αναμειγνύετε απαλά για να ψηθεί αλλά να μη λιώσει.
Ελέγχετε για αλάτι και προσθέτετε πιπέρι.
Επίσης...
Αν έχεις πάει στην Πόλη, θα έχεις διαπιστώσει ότι αυτό το πιάτο είναι από τα αγαπημένα της τούρκικης κουζίνας.
Ένα από τα νοστιμότερα σουφλέ, γλυκό και πικάντικο χάρη στη φέτα, ελληνικό και κοσμοπολίτικο μαζί.
Περισσότερα από
Αλμυρές Συνταγές
Βράσαμε παραπάνω μακαρόνια ή οτιδήποτε άλλο σε πάστα και μας περίσσεψαν; Δεν τα πετάμε. Την επομένη θα τα κάνουμε ένα καινούριο φαγητό στο άψε σβήσε.
Μια τάρτα για όλες τις ώρες, από το πρωινό μέχρι το σνακ ή το τραπέζι των καλεσμένων.
Τραγανό τηγανητό ψωμί, τυρί που λιώνει και πάνω του ένα αυγό.
Ένα πρωτότυπο και εύκολο γλυκό σουφλέ.
Η συνταγή για σουφλέ με βλίτα και χοντρό μακαρόνι.
Η συνταγή για σουφλέ με πιπεριές, ντομάτες και μπέικον.
Η συνταγή για σουφλέ με πατάτες και μελιτζάνες.
Πώς θα φτιάξεις ένα τέλειο σουφλέ με γεύση χωριάτικης σαλάτας.
Πώς θα φτιάξεις σουφλέ με κολοκυθάκια με τυριά και γιαούρτι.
Πικάντικο σουφλέ για μερακλήδες.
Πώς θα φτιάξεις ομελέτα με κορν μπιφ.