Υλικά
Υλικά για 4 μερίδες
500 γρ. μύδια χωρίς το κέλυφος KALLIMANIS
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
1 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένη ντομάτα
1 κλωναράκι θυμάρι
1 φύλλο δάφνης
1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
3-4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό ή 1 κουτ. σούπας αποξηραμένο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεπαγώνετε τα μύδια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας .
Τα πλένετε και τα στεγνώνετε σε χαρτί κουζίνας .
Σε μια πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2και προσθέτετε την πιπεριά, τις ντομάτες, το θυμάρι και την δάφνη.
Σιγοβράζετε για 10 και προσθέτετε το κρασί, αλάτι, πιπέρι και τέλος τα μύδια.
Τα ανακατεύετε λίγο, σκεπάζετε την κατσαρόλα και τα σιγοβράζετε για 3-5.
Προσέχετε να μην παραψηθούν γιατί σκληραίνουν.
Προσθέτετε τον βασιλικό λίγο πριν σερβίρετε το φαγητό και τον ανακατεύετε ελαφρά για να ζεσταθεί λίγο και να μαραθεί .
Σερβίρετε το φαγητό με τραγανό χωριάτικο ψωμί και πράσινη σαλάτα εποχής.
Χρόνος προετοιμασίας: 20
Χρόνος μαγειρέματος: 17
Το κρασί που θα το "στολίσει"
Ντομάτα, πιπεριά, κρεμμύδι και αρωματικά συνοδεύουν τα μύδια.
Τα πρώτα αναζητούν οξύτητα και λίγη φυσικότητα.
Τα μύδια από την πλευρά τους θέλουν σχετικά διακριτικό άρωμα που θα τα αφήσει να αναπνεύσουν.
Θα προτείναμε μία Ρόμπολα από το Συνεταιρισμό της Κεφαλονιάς.