X

Μαρινάτα φιλέτα μπαρμπουνιού

Υλικά

Υλικά

8 μικρά προς μέτρια μπαρμπούνια

1/2 λ. λευκό ξηρό κρασί

5 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 ξερό κρεμμύδι

4 φρέσκα κρεμμυδάκια

2 μικρά καρότα

1/2 μαραθόριζα (φινόκιο)

1/2 ματσάκι μαϊντανό

Αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή

Καθαρίζουμε τα ψάρια, τα πλένουμε, τα φιλετάρουμε και τα αλατίζουμε.

Τηγανίζουμε προσεκτικά τα φιλετάκια σε ελαιόλαδο χωρίς να τ' αλευρώσουμε, για μισό λεπτό από κάθε πλευρά (δεν πρέπει να ψηθούν εντελώς).

Τα τοποθετούμε σε βαθύ σκεύος, το ένα να μισοκαλύπτει το άλλο.Κόβουμε σε κυβάκια καρότα, κρεμμύδια και σε λεπτές φέτες τη μαραθόριζα.

Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό.Σε μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά όλα τα λαχανικά, μέχρι ν' αρχίσουν να μαλακώνουν.

Τα σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να μαλακώσουν.Αποσύρουμε από τη φωτιά τη μαρινάδα και προσθέτουμε το μαϊντανό.Ρίχνουμε την καυτή μαρινάδα με τα λαχανικά επάνω στα μπαρμπούνια.

Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.

Βάζουμε για αρκετές ώρες στο ψυγείο πριν σερβίρουμε.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές