X

Μπρουσκέτες με ταπενάντ

Υλικά

Υλικά

2 μπαγκέτες κομμένες σε διαγώνια φετάκια 2 εκ.

Ταπενάντ

10-12 μαύρες ελιές χωρίς το κουκούτσι

4 φιλετάκια αντσούγιας

2 κ.σ. κάππαρη

2 σκ. σκόρδο

1 κ.σ. φύλλα φρέσκιας ρίγανης (αντικαθίστανται με βασιλικό)

3/4 φλιζ. τσ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κ.σ. ξίδι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι, φυλλαράκια βασιλικού

Παρασκευή

(Η ταπενάντ γίνεται παραδοσιακά σε πέτρινο ή ξύλινο γουδί, όπου τα υλικά δουλεύονται με χοντρό γουδοχέρι και το λάδι προστίθεται λίγο λίγο.) Για να τη φτιάξουμε στο μπλέντερ, βάζουμε όλα τα υλικά, με το σκόρδο ψιλοκομμένο και 2 κ.σ ελαιόλαδο.

Όταν πολτοποιηθούν, προσθέτουμε σταδιακά το υπόλοιπο λάδι (και όσο ακόμα χρειαστεί) και στο τέλος το ξίδι.

Φρυγανίζουμε τα ψωμάκια και τα αλείφουμε με την ταπενάντ.

Γαρνίρουμε με φυλλαράκια βασιλικού.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές