Υλικά
Υλικά
750 γρ. κιμάς μισός μοσχαρίσιος και μισός χοιρινός
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 φλ.τσ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
3-4 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
1 αβγό
1 κ.σ. δυόσμος ξερός
1 κ.γλ. κανέλα
Μπόλια (σκέπη) αρνιού περ. 300 γρ.
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά την μπόλια και την αφήνουμε σε χλιαρό νερό μέχρι να μαλακώσει.
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά με τον κιμά και ζυμώνουμε αρκετή ώρα, να ενωθούν καλά.
Αφήνουμε τον κιμά να σταθεί - όχι λιγότερο από μισή ώρα.
Ανοίγουμε προσεκτικά την μπόλια, την απλώνουμε και την κόβουμε σε κομμάτια 10x10 εκ.
Βάζουμε σε κάθε κομμάτι περίπου μια κουταλιά κιμά και τη διπλώνουμε σφιχτά γύρω του - σαν μεγάλο σουτζουκάκι.
Ψήνουμε τις σεφταλιές περασμένες σε μικρές σούβλες, στα κάρβουνα ή απλωμένες σε σχάρα στο γκριλ του φούρνου.
Τις σερβίρουμε με ψιλοκομμένο κρεμμύδι ανακατεμένο με μαϊντανό και λίγο κόκκινο πιπέρι ή μπούκοβο και συνοδεύουμε με κυπριακές πίτες.