Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
12 μεγάλα μύδια ολόκληρα
6 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
230 γρ. ρύζι
1 κ.σ. κουκουνάρια
1 κ.σ. σταφίδες
Αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι
200 γρ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο και τα κουκουνάρια.
Προσθέτουμε τις σταφίδες, το ρύζι, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο μπαχάρι.
Πλένουμε τα μύδια, τα ανοίγουμε μόνο από τη μία πλευρά με ένα μαχαίρι και τα γεμίζουμε με το παραπάνω μείγμα.
Τα δένουμε με κλωστή και τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα.
Τα σκεπάζουμε με νερό και τα καπακώνουμε με ένα πιάτο.
Τα ψήνουμε για 30-40 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.