X

Μύδια ντολμά

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

12 μεγάλα μύδια ολόκληρα

6 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα

230 γρ. ρύζι

1 κ.σ. κουκουνάρια

1 κ.σ. σταφίδες

Αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι

200 γρ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο και τα κουκουνάρια.

Προσθέτουμε τις σταφίδες, το ρύζι, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο μπαχάρι.

Πλένουμε τα μύδια, τα ανοίγουμε μόνο από τη μία πλευρά με ένα μαχαίρι και τα γεμίζουμε με το παραπάνω μείγμα.

Τα δένουμε με κλωστή και τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα.

Τα σκεπάζουμε με νερό και τα καπακώνουμε με ένα πιάτο.

Τα ψήνουμε για 30-40 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Σουπιές Γιουβέτσι

Η συνταγή για σουπιές γιουβέτσι.