Υλικά
Υλικά για 4-6 άτομα
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
1 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4κ.σ. ελαιόλαδο
4 φλιτζάνια κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε 4 κομμάτια
1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1 κ.γ. άγριο κύμινο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Παρασκευή
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε με μία κουταλιά ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο έως ότου μαραθούν και προσθέτουμε το λάχανο.
Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε αλάτι και άγριο κύμινο.
Σκεπάζουμε το τηγάνι και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά ανακατεύοντας κάθε τόσο έως ότου το λάχανο γίνει μαλακό και μειωθεί ο όγκος του.
Πλένουμε τις μερίδες του κοτόπουλου και τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
Ζεσταίνουμε σε ένα άλλο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μερίδες του κοτόπουλου τοποθετώντας τις με το δέρμα από κάτω.
Το αφήνουμε να ψηθεί και από τις δύο πλευρές έως ότου ροδίσει.
Το μεταφέρουμε στο άλλο τηγάνι με το λάχανο προσθέτουμε το κρασί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για 45 λεπτά.
Το λάχανο δένει με το κύμινο σε αυτήν την συνταγή σε ένα ισχυρό σύνολο.
Το κρασί που χρειάζεται για να σταθεί απέναντι σε αυτόν τον συνδυασμό πρέπει να είναι εξίσου ισχυρό.
Προτιμούμε λοιπόν ένα κόκκινο από την ποικιλία Αγιωργίτικο τόσο στο μαγείρεμα όσο και σαν συνοδεία του πιάτου.
(Από το βιβλίο Οινομαγειρέματα, της Νίκης Μηταρέα)