X

Χταποδοκεφτέδες

Υλικά

Υλικά

1 κιλό καθαρισμένο χταπόδι

3 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

1 φλιτζ. τσ. φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα

250 γρ. μπαγιάτικο ψωμί (ή λίγο περισσότερο)

1 αβγό χτυπημένο

5 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κ.σ. θρούμπι (διαφορετικά, θυμάρι)

Αλάτι, πιπέρι

Αλεύρι και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Παρασκευή

Πλένουμε το χταπόδι και το βάζουμε σε κατσαρόλα, χωρίς νερό.

Ανάβουμε χαμηλή φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να μισομαλακώσει, περίπου 40 λεπτά.

Κατόπιν το στραγγίζουμε και το κάνουμε κιμά στο μούλτι, με διακεκομμένες κινήσεις ή σε άλλη, κατάλληλη συσκευή.

Μουλιάζουμε και στύβουμε το ψωμί.

Αναμειγνύουμε καλά όλα τα υλικά.

Αν το μείγμα είναι πολύ μαλακό, προσθέτουμε φρυγανιά τριμμένη.

Το αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον μία ώρα.

Κατόπιν πλάθουμε μέτριους κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Σουπιές Γιουβέτσι

Η συνταγή για σουπιές γιουβέτσι.