Υλικά
Υλικά
1,5 κιλό χοιρινή σπάλα, κομμένη σε μερίδες
4-5 κυδώνια καθαρισμένα και κομμένα σε τέταρτα
3 μέτρια κρεμμύδια
230 γρ. χυμός ροδιού, έτοιμος* ή από ρόδια στυμμένα
1/2 λεμόνι (το χυμό)
4 -5 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. βούτυρο
1/2 κ.γλ. γαρίφαλα
1 κ.γλ. κανέλα τριμμένη και 1 ξύλο κανέλας
1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
2 κ.σ. ζάχαρη
Αλάτι, πιπέρι
* Βρίσκουμε συσκευασμένο χυμό ροδιού σε παντοπωλεία με έθνικ προϊόντα.
Παρασκευή
Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος.
Όταν ροδίσει, το μεταφέρουμε σε άλλο σκεύος, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βάζουμε τα κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες, να σοταριστούν, ανακατεύοντας για 4-5 λεπτά.
Ρίχνουμε το χυμό του ροδιού και ανακατεύουμε με σπάτουλα, να ανακατευτούν τα υγρά της κατσαρόλας.
Ρίχνουμε πάλι το κρέας και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τα μπαχαρικά (χρησιμοποιούμε το ξύλο κανέλας).
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοψηθεί για 1 ώρα περίπου.
Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα κυδώνια, ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά.
Μετά από 4-5 λεπτά πασπαλίζουμε τα κυδώνια με τη ζάχαρη, την κανέλα σε σκόνη και το χυμό λεμονιού και σοτάρουμε για ακόμα λίγα λεπτά.
Τα βάζουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα τους, πάνω από το κρέας, σκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Κουνάμε συχνά την κατσαρόλα, να ανακατευτεί η σάλτσα.
Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό, με ένα λευκό ρύζι.