X

Μανιτάρια γεμιστά

Υλικά

Υλικά

16-18 μεγάλα μανιτάρια (ανάλογα με το μέγεθος), λευκά ή μπράουν

1 φλιτζ. τσ. τριμμένο πεκορίνο

2 κ.σ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

3 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος

1 φλιτζ. καφέ κρασί Μαρσάλα

3 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες

3-4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. βούτυρο

Τραγανά ψίχουλα: 5 φέτες ψωμιού, 1 κ.σ. βούτυρο, 1 κ.σ. λάδι, 1 σκ. σκόρδο λιωμένη

Αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή

Ανάβουμε το φούρνο στους 200°.

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με βρεγμένο πανάκι και αφαιρούμε προσεκτικά τα ποδαράκια τους.

Τα ψιλοκόβουμε.

Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε αντικολλητικό τηγάνι με το ελαιόλαδο και το βούτυρο, σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, για 2-3 λεπτά.

Τα βγάζουμε σε μπολάκι και σοτάρουμε στο ίδιο τηγάνι τα μανιτάρια, με αλάτι και πιπέρι σε δυνατότερη φωτιά, μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.

Ξαναβάζουμε τα κρεμμύδια και σβήνουμε με τη Μαρσάλα, αφήνουμε για 2 λεπτά να εξατμιστεί και βγάζουμε από τη φωτιά.

Φτιάχνουμε τα ψίχουλα: Αφαιρούμε την κόρα από το ψωμί, κόβουμε χοντρά κομμάτια την ψίχα και την τρίβουμε στο μπλέντερ σε μικρότερα κομματάκια-χοντρά ψίχουλα.

Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι σε τηγανάκι και ρίχνουμε τα χοντρά ψίχουλα μαζί με το σκόρδο.

Ανακατεύουμε συνέχεια, μέχρι να αναμειχθούν με το βούτυρο και να ξανθύνουν.

Αφού κρυώσει το μείγμα των μανιταριών, προσθέτουμε τα τραγανά ψίχουλα, το πεκορίνο, το μαϊντανό, το ψιλοκομμένο σκόρδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Τοποθετούμε τα μανιτάρια με το κοίλωμα προς τα πάνω σε πυρίμαχο σκεύος βουτυρωμένο και τα γεμίζουμε με ένα κουταλάκι.

Αν θέλουμε, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο ακόμα και βάζουμε στο φούρνο για 30 λεπτά.

Σερβίρουμε αμέσως.Σημ.: Η ιταλική αυτή συνταγή έχει και ελληνική εκδοχή, αν αντί για Μαρσάλα χρησιμοποιήσουμε Μαυροδάφνη και στη θέση του πεκορίνο κεφαλογραβιέρα.

Επίσης...

3 πρωτότυπα γλυκά με καρότο

Βγες από τα συνηθισμένα και δοκίμασε τρία νόστιμα γλυκά που έχουν πρωταγωνιστή το καρότο.

3 συνταγές για νόστιμες σούπες βελουτέ

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές που θα βρείτε εντός για ελαφριές και θρεπτικές σούπες βελουτέ.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 ωραίοι μεζέδες για την παρέα

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές και μοιράσου τες με φίλους.

3 νόστιμες συνταγές με παντζάρια

Δοκιμάστε τις παρακάτω παρασκευές με παντζάρι.

3 συνταγές για να αγαπήσεις την αγκινάρα

Δες εντός τρεις συνταγές με το μάλλον παρεξηγημένο λαχανικό.

Ποιος είπε ότι τα κέικ είναι μόνο γλυκά;

Δοκίμασε αυτές τις τρεις εύκολες συνταγές για αλμυρά κέικ.

3 σούπες λαχανικών για cosy γεύματα

Όσο ο καιρός χειμωνιάζει, η ανάγκη για μια ζεστή και θρεπτική σουπίτσα γίνεται... επιτακτική!

Τρεις πλούσιες συνταγές για να βάλεις το μπρόκολο στη διατροφή σου

Διίστανται τα γούστα για αυτό το λαχανικό, όμως με αυτές τις συνταγές μάλλον θα αλλάξουν γνώμη και οι πλέον διστακτικοί.

3 πολίτικες συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.

Σαλάτες με ιδιαίτερους συνδυασμούς

Σύκο-προσούτο, κουνουπίδι-μπρικ ή πορτοκάλι με φέτα; Όποια κι αν διαλέξεις, θα γίνει εύκολα ο σταρ του τραπεζιού.

Πείνασες; Δες 3 μακαρονάδες που τις φτιάχνεις σε 30 λεπτά

Ντομάτα, βασιλικός, παρμεζάνα, σπανάκι, κοτόπουλο και ντοματίνια είναι οι πρωταγωνιστές των τριών εύκολων συνταγών που θα βρεις εντός.

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.