Υλικά
υλικά
500 γρ. γαρίδες μέτριες
2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
200 ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
200 ml γάλα καρύδας (από κονσέρβα)
2 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ, σε κομματάκια
3 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κ.σ. ξερό εστραγκόν
1 κ.γ. ξερό βασιλικό
1 λεμόνι, το χυμό και το ξύσμα
ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις γαρίδες, κρατώντας κεφάλια και ουρές.
Σε μέτρια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το τζίντζερ γιά 4'.
Προσθέτουμε το γάλα καρύδας με 200 ml νερό και μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε τις γαρίδες , αλάτι, πιπέρι και τα μυρωδικά και σιγοβράζουμε για 10΄.
Προσθέτουμε το χυμό, το ξύσμα από το μισό λεμόνι, το σκόρδο και βράζουμε άλλα 2'.
Αν θέλουμε τη σάλτσα λιγότερη και πιο πυκνή, αφαιρούμε τις γαρίδες και τη βράζουμε για να μειωθεί.
Σερβίρουμε σε βαθύ σκεύος, γαρνίροντας με τον μαϊντανό.
Το πιάτο αυτό με την πλούσια σάλτσα, σερβίρεται καλύτερα πάνω σε λευκό ρύζι.