Υλικά
υλικά
600 γρ. μοσχαρίσιο κιμά, κομμένο μία φορά
2 κουτιά κόκκινα φασόλια (kidney beans)
4 ώριμες ντομάτες (στην εποχή τους) ή 1 κουτί ψιλοκομμένη ντομάτα
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 φρέσκια καυτερή πιπεριά (χωρίς τους σπόρους και τις μεμβράνες της) ψιλοκομμένη ή δύο ξερά τσίλι, θρυμματισμένα
1 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. σπόρους κόλιανδρου, σπασμένους
1/3 κ.γ. σκόνη τσίλι
1/3 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
1 κ.γ. ζάχαρη
4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
παρασκευή
Αδειάζουμε τα φασόλια από το κουτί, τα ξεπλένουμε και τα στραγγίζουμε.
Σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5', σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε τον κιμά, την πιπεριά και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, ενώ συγχρόνως ανακατεύουμε με σπάτουλα μέχρι να ροδίσει, για 8'-10' ακόμα.
Ρίχνουμε τη ντομάτα και όλα τα μπαχαρικά, προσθέτουμε αλάτι, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοψηθεί περίπου 1.15'-1.30', μέχρι να πιει τη σάλτσα.
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό.
Προσθέτουμε τα φασόλια 15' πριν τελειώσει το φαγητό.
Σερβίρουμε σκέτο, με ζεστές τορτίγιας ή συνοδεύουμε με λευκό ρύζι.(σημ.
πρόκειται για ένα καυτερό φαγητό.
Αν το θέλετε πιο ήπιο, χρησιμοποιήστε λιγότερη πιπεριά και δοκιμάστε κατά τη διάρκεια του ψησίματος, πριν προσθέσετε σκόνη τσίλι.)