Υλικά
υλικά
6-8 αγκινάρες φρέσκιες
300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε φετάκια
3/4 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
1/2 φλ.τσ. φρέσκο δυόσμο
2 λεμόνια, το χυμό
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά
παρασκευή
Ετοιμάζουμε ένα μεγάλο μπολ με κρύο νερό, το χυμό λεμονιού και 1 κ.σ αλεύρι.
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες με το γνωστό τρόπο και βουτάμε μία μία στο νερό.
Κόβουμε τα κοτσάνια αρκετά κοντά, ώστε να στέκονται όρθιες στην κατσαρόλα.
Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε κατσαρόλα που να τις χωράει στη σειρά και σοτάρουμε 1'-2' τα κρεμμυδάκια.
Πιέζουμε λίγο στη μέση κάθε αγκινάρα ν' ανοίξει και τη χαράζουμε σταυρωτά, χωρίς να την κόψουμε.
Τις τοποθετούμε δίπλα δίπλα στην κατσαρόλα όρθιες, βάζουμε ανάμεσα τα κοτσάνια, ρίχνουμε αλάτι και αρκετό πιπέρι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ένα φλ.τσ.
νερό, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν αρκετά, 20'-25', χωρίς να τις ανακατέψουμε.
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με τον ψιλοκομμένο δυόσμο και λίγο αλάτι.
Το ρίχνουμε επάνω στις αγκινάρες, πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα και συνεχίζουμε το ψήσιμο σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν τελείως και να μείνουν με το λάδι τους.