Τάρτα με λιαστή ντομάτα και ανθότυρο
Υλικά
Υλικά
Χρόνος προετοιμασίας: 10’ Χρόνος μαγειρέματος: 30’ βαθμός δυσκολίας: μικρός Μερίδες: 4-6
1 πακέτο σφολιάτας
100γρ Βιτάμ κλασικό
400γρ ανθότυρο τριμμένο
½ κουτ. σούπας βασιλικό
200γρ λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
380γρ κρέμα γάλακτος
3 αβγά χτυπημένα
ανάλογο αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Λιώστε τη μαργαρίνη Βιτάμ σε χαμηλή θερμοκρασία.
αλείψτε με τη μισή ποσότητα Βιτάμ ένα ταψί και απλώστε την σφολιάτα.
αφήστε ένα μικρό περιθώριο στα πλαϊνά του ταψιού και τρυπήστε την σφολιάτα με ένα πιρούνι για να μην σας φουσκώσειΡίξτε σε ένα μπολ το υπόλοιπο λιωμένο Βιτάμ μαζί με όλα τα Υλικά της γέμισης και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.Απλώστε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια της σφολιάταςΨήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180?c για 30 λεπτά μέχρι να σφίξει και να ροδίσει η τάρτα.
Επίσης...
Αν έχεις πάει στην Πόλη, θα έχεις διαπιστώσει ότι αυτό το πιάτο είναι από τα αγαπημένα της τούρκικης κουζίνας.
Ένα από τα νοστιμότερα σουφλέ, γλυκό και πικάντικο χάρη στη φέτα, ελληνικό και κοσμοπολίτικο μαζί.
Περισσότερα από
Αλμυρές Συνταγές
Βράσαμε παραπάνω μακαρόνια ή οτιδήποτε άλλο σε πάστα και μας περίσσεψαν; Δεν τα πετάμε. Την επομένη θα τα κάνουμε ένα καινούριο φαγητό στο άψε σβήσε.
Μια τάρτα για όλες τις ώρες, από το πρωινό μέχρι το σνακ ή το τραπέζι των καλεσμένων.
Τραγανό τηγανητό ψωμί, τυρί που λιώνει και πάνω του ένα αυγό.
Ένα πρωτότυπο και εύκολο γλυκό σουφλέ.
Η συνταγή για σουφλέ με βλίτα και χοντρό μακαρόνι.
Η συνταγή για σουφλέ με πιπεριές, ντομάτες και μπέικον.
Η συνταγή για σουφλέ με πατάτες και μελιτζάνες.
Πώς θα φτιάξεις ένα τέλειο σουφλέ με γεύση χωριάτικης σαλάτας.
Πώς θα φτιάξεις σουφλέ με κολοκυθάκια με τυριά και γιαούρτι.
Πικάντικο σουφλέ για μερακλήδες.
Πώς θα φτιάξεις ομελέτα με κορν μπιφ.