Υλικά
Υλικά
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: Μικρός
Μερίδες: 6-8
• 120 γρ. Βιτάμ κλασικό
• 6 αβγά
• 100 γρ. βραστό καλαμπόκι
• 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
• 10 φέτες γαλοπούλα (καπνιστή ή βραστή) ψιλοκομμένες
• 1 πράσινη πιπεριά
• 1 πιπεριά Φλωρίνης
• 1 καρότο τριμμένο
• 50 γρ. αρακά
• ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 50 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
• 50 γρ. γάλα ή κρέμα γάλακτος
• ½ κουτ. σούπας βασιλικό
• ανάλογο αλάτι και πιπέρι
Παρασκευή
1.
Λιώνουμε το Βιτάμ σε χαμηλή θερμοκρασία και το ρίχνουμε σε ένα ρηχό ταψί.2.
Κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες όπως ένα «σπιρτόξυλο».
Ρίχνουμε τις πιπεριές, τη γαλοπούλα, το κρεμμύδι, το καρότο, τον αρακά, το καλαμπόκι και τον μαϊντανό στο ταψί, καλύπτοντας όλη την επιφάνειά του.3.
Στη συνέχεια, χτυπάμε τα αβγά μαζί με τον βασιλικό, το αλατοπίπερο, το τριμμένο τυρί και το γάλα, έως ότου γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.4.
Περιχύνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200?C για 15 λεπτά.