X

Κολοκυθοκεφτέδες

Υλικά

υλικά

500 γρ. κολοκυθάκια

5-6 κολοκυθολούλουδα ψιλοκομμένα (προαιρετικά)

250 γρ. φέτα τριμμένη

1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο

1 φλ.τσ. δυόσμο ψιλοκομμένο

2 αβγά

2-3 κ.σ. αλεύρι

αλάτι, πιπέρι

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

παρασκευή

Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη.

Κατόπιν τα αλατίζουμε και τα βάζουμε σε σουρωτήρι για 20΄, να βγάλουν τα υγρά τους.

Τα πιέζουμε μέσα σε καθαρή πετσέτα να στεγνώσουν όσο γίνεται και τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ.

Χτυπάμε τ' αβγά και τα προσθέτουμε.

Ρίχνουμε το τριμμένο κρεμμύδι, το δυόσμο, τη φέτα και ανακατεύουμε καλά με κουτάλι.

Προσθέτουμε το αλεύρι και αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε.

Πρέπει να γίνει ένας πηχτός χυλός. Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο και όταν κάψει αρκετά, ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα, όχι πολλές κάθε φορά, για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού.

Μετριάζουμε τη φωτιά για να μην αρπάξουν χωρίς να ψηθούν εσωτερικά.

Γυρίζουμε τους κεφτέδες από την άλλη και όταν ροδίσουν τους ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές