Υλικά
υλικά
Κρέας με άσπρη σάλτσα από σκόρδο
1.200-1500 μοσχάρι νουά ή φιλέτο
7-8 σκελίδες σκόρδο
2 φλιτζάνια μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζ. ξύδι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
αλεύρι για το αλεύρωμα
Εκτέλεση
Το μυστικό είναι στην αρχική επεξεργασία του κρέατος.
Κόβουμε το ρόστο του μοσχαριού σε λεπτές φέτες και τις ανοίγουμε.
Στην συνέχεια τις αλευρώνουμε και τις τηγανίζουμε.
Φροντίζουμε να ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν.
Στο ίδιο σκεύος ή σε διαφορετικό βάζουμε το τηγανισμένο κρέας και από πάνω ψιλοκόβουμε το σκόρδο προσθέτουμε λίγο λευκό κρασί , λίγο ξύδι και νερό και αφήνουμε το κρέας να μαλακώσει.
Πριν τελειώσει το φαγητό ρίχνουμε και το ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε ελαφριά.
Μπορούμε να το σερβίρουμε με πουρέ ή με ρύζι.
Συμβουλή είναι να μην φοβηθείτε το σκόρδο θέλει μπόλικο και αυτό είναι το χαρακτηριστικό του πιάτου.