Υλικά
υλικά
6-7 μέτρια κολοκυθάκια
7-8 αβγά
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 φλ.τσ. χοντροτριμμένη φέτα
1/2 φλ.τσ. ψιλοκομμένο δυόσμο
1 κ.σ. αλεύρι
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο γιά το τηγάνισμα
παρασκευή
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στο χοντρό τρίφτη, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε 30' στο σουρωτήρι να στραγγίξουν.
Κατόπιν τα πιέζουμε μέσα σε καθαρή πετσέτα κουζίνας, να αφήσουν όλα τα υγρά τους.
Σε βαθύ μπολ σπάμε τα αβγά και τα χτυπάμε καλά αλλά όχι πολύ, προσθέτοντας αλάτι με μέτρο (υπολογίζοντας και το τυρί) και μπόλικο πιπέρι.
Προσθέτουμε το δυόσμο και το τυρί και ανακατεύουμε.
Ζεσταίνουμε σε μέτριο, βαθύ τηγάνι 1/3 φλ.τσ.
ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι γιά 3'.
Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και σωτάρουμε, ανακατεύοντας γιά 4'-5'.
Ρίχνουμε στο τηγάνι τα αβγά και αφήνουμε να ψηθούν στερεοποιηθούν από κάτω.
Ανασηκώνουμε την ομελέτα και αφήνουμε να κυλήσει το άψητο αβγό.
Οταν ροδίσει από κάτω την γυρίζουμε, με τη βοήθεια ενός καπακιού, να ψηθεί και από την άλλη.
Βάζουμε το σφουγγάτο σε πιάτο και το σερβίρουμε ζεστό ή κρύο.
Γιά ένα πικ νικ, όταν κρυώσει τελείως το κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια και τυλίγουμε καθένα σε αλουμινόχαρτο.tips: το μέγεθος του τηγανιού είναι σημαντικό γιά το σφουγγάτο.
Δεν πρέπει να είναι πολύ μεγάλο, ώστε το σφουγγάτο να έχει ύψος, και πρέπει να είναι βαθύ.