Υλικά
υλικά
1 μεγάλο ματσάκι μάραθο (μάλαθρο)
6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κ.σ. λευκό ταραμά
1 φλ.τσ. αλεύρι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 μεγάλη ντομάτα
1 φλ.κ. ούζο
4 κ.σ. ελαιόλαδο + ελαιόλαδο γιά το τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Ανακατεύουμε τον ταραμά στο ούζο να διαλυθεί.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε ελαφρά τα κρεμμυδάκια μέχρι ν' αρχίσουν να μαλακώνουν.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μάραθο ψιλοκομμένο χωρίς κοτσανάκια.
Κόβουμε τη ντομάτα σε μικρά κυβάκια στραγγίζοντας σπόρους και υγρά.
Την προσθέτουμε στο κρεμμύδι, αλατίζουμε και ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Φτιάχνουμε έναν πηχτό χυλό, αναμειγνύοντας αλεύρι και μπέικιν με όσο νερό χρειάζεται.
Προσθέτουμε στο χυλό τον ταραμά και το μείγμα μάραθου-κρεμμυδιού και ανακατεύουμε καλά.
Αν είναι αραιό προσθέτουμε λίγο αλεύρι.
Το αφήνουμε να σταθεί 15'.
Ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο στο τηγάνι και όταν κάψει καλά ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα και τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν.
Ακουμπάμε τους κεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί.
Τους σερβίρουμε ζεστούς, αλλά και κρύους, με φέτες λεμονιού.
Ταιριάζουν με ούζο.