Υλικά
υλικά
130 γρ. καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους κολοκύθα
130 γρ. φέτα θρυμματισμένη
8 φύλλα κρούστας
2 κ.σ. μαύρη σταφίδα, μουλιασμένη σε 3 κ.σ. γλυκό κρασί*
4-5 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλάτι
παρασκευή
Έχουμε αφήσει τα φύλλα εκτός ψυγείου και έχουμε ανάψει το φούρνο στους 180ο.
Βάζουμε τα κομμάτια της κολοκύθας σε κατσαρολάκι και τα σκεπάζουμε οριακά με νερό.
Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν με ελάχιστο αλάτι για 4'-5', μέχρι να μαλακώσουν και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά.
Ανακατεύουμε την κολοκύθα με τη φέτα, το μοσχοκάρυδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα πατάμε ελαφρά με πιρούνι να αναμειχθούν.
Προσθέτουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε.
Σε αλευρωμένη επιφάνεια στρώνουμε τα φύλλα και τα κόβουμε κατά μήκος σε λωρίδες πλάτους 7 εκ.
Διατηρούμε το βούτυρο λιωμένο σε μικρό τηγανάκι και βουτυρώνουμε μία λωρίδα φύλλου.
Βάζουμε στη μία άκρη ένα κουταλάκι γέμισης.
Αρχίζουμε να τυλίγουμε το φύλλο διαγωνίως ώστε να σχηματιστεί τρίγωνο.
Το τοποθετούμε σε ταψί καλυμμένο με βουτυρωμένο χαρτί ψησίματος και συνεχίζουμε με την επόμενη λωρίδα φύλλου.
Στο τέλος βουτυρώνουμε με το πινέλο τα τυροπιτάκια και τα ψήνουμε περίπου 20΄, μέχρι να τα δούμε ξεροψημένα. *το μούλιασμα μπορεί να παραλειφθεί.
Αν σας αρέσει η πιο γλυκιά γεύση προσθέτετε άλλη μία κ.σ σταφίδα.