X

Σούπα βελουτέ μανιταριών

Υλικά

υλικά γιά 4 άτομα

500 γρ. μανιτάρια λευκά πολύ φρέσκα

3 σκ.σκόρδο

2 κ.σ. βούτυρο γιά το σωτάρισμα

500 ml γάλα

500 ml ζωμό κότας

100 ml κρέμα γάλακτος

50 γρ. φρέσκο βούτυρο

50 γρ. αλεύρι

1 κ.σ. μαϊντανό πολύ ψιλοκομμένο

ελάχιστο μοσχοκάρυδο

αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Χωρίζουμε 100 γρ.

μανιτάρια, τα κόβουμε σε λεπτά φετάκια και τα σωτάρουμε σε λίγο βούτυρο, σε δυνατή φωτιά γιά 2'.

Τα βγάζουμε μόλις πάρουν χρώμα και τα φυλάμε γιά το γαρνίρισμα των πιάτων.

Κόβουμε τα υπόλοιπα μανιτάρια σε πιό χοντρά φετάκια.

Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε μιάμιση κουταλιά βούτυρο μαζί με τις σκελίδες του σκόρδου ολόκληρες.

Μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι ν' αρχίσουν να μαλακώνουν.

Σκεπάζουμε γιά λίγα λεπτά το σκεύος γιά να βγάλουν τα υγρά τους.

Σε μέτρια κατσαρόλα λυώνουμε 50 γρ.

βούτυρο και μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνουμε το αλεύρι.

Ανακατεύουμε με το σύρμα των αβγών μέχρι να πάρει ξανθό χρώμα.

Προσθέτουμε το γάλα και τον ζωμό, ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα μανιτάρια, αλάτι και μοσχοκάρυδο.

Αφήνουμε να σιγοβράσουν 10'-12', ανακατεύοντας τακτικά.

Η σούπα θ' αρχίσει να πήζει.

Στο τέλος προσθέτουμε την κρέμα και δοκιμάζουμε αν θέλει άλλο αλάτι.

Περνάμε τη σούπα στο μπλέντερ να γίνει κρέμα.

Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σερβίρουμε σε ζεστά πιάτα, γαρνίροντας με μερικά σωταρισμένα μανιτάρια στη μέση και ψιλοκομμένο μαϊντανό.tips: μπορούμε να βάλουμε μόνο ζωμό ή μόνο γάλα (από 1 λ.).

Η σούπα αυτή βγάζει πλούσια, δυνατή γεύση μανιταριών, αν όμως θέλετε το touch του άγριου μανιταριού προσθέτετε λίγα μανιτάρια πορτσίνι, που έχετε προηγουμένως μουλιάσει γιά 30' σε χλιαρό νερό.

Θα τα προσθέσετε στο σωτάρισμα των υπόλοιπων μανιταριών.

Τα μανιτάρια γιά τη σούπα πρέπει να είναι ολόφρεσκα, λευκά και κρουστά, γιά να έχουν καλή γεύση.

Επίσης...

3 συνταγές για να αγαπήσεις την αγκινάρα

Δες εντός τρεις συνταγές με το μάλλον παρεξηγημένο λαχανικό.

Ποιος είπε ότι τα κέικ είναι μόνο γλυκά;

Δοκίμασε αυτές τις τρεις εύκολες συνταγές για αλμυρά κέικ.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 σούπες λαχανικών για cosy γεύματα

Όσο ο καιρός χειμωνιάζει, η ανάγκη για μια ζεστή και θρεπτική σουπίτσα γίνεται... επιτακτική!

Τρεις πλούσιες συνταγές για να βάλεις το μπρόκολο στη διατροφή σου

Διίστανται τα γούστα για αυτό το λαχανικό, όμως με αυτές τις συνταγές μάλλον θα αλλάξουν γνώμη και οι πλέον διστακτικοί.

3 πολίτικες συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.

3 σαλάτες με ιδιαίτερους συνδυασμούς

Σύκο-προσούτο, κουνουπίδι-μπρικ ή πορτοκάλι με φέτα; Όποια κι αν διαλέξεις, θα γίνει εύκολα ο σταρ του τραπεζιού.

Πείνασες; Δες 3 μακαρονάδες που τις φτιάχνεις σε 30 λεπτά

Ντομάτα, βασιλικός, παρμεζάνα, σπανάκι, κοτόπουλο και ντοματίνια είναι οι πρωταγωνιστές των τριών εύκολων συνταγών που θα βρεις εντός.

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.